Wij zijn 24/7 bereikbaar! Bel direct 023 230 2059

Loodgieter Tips & Tricks

WAT KUNT U ZELF DOEN? TIPS & TRICKS!

Eerlijk over loodgieterwerkzaamheden

MMA Loodgieter Hoofddorp raadt u het gebruik van een chemische ontstopper af. U kunt gemakkelijk een ontstopper maken op basis van natuurlijke producten. Dit proces kunt u inzetten voor een verstopte keukenafvoer, werkt erg goed bij een verstopte wasbak in de badkamer. U heeft azijn, soda en heet water nodig. Volg hier het stappenplan.

 1. Los een half kopje soda op in een bakje water.
 2. Giet de oplossing in de verstopte afvoer.
 3. Giet nu de azijn in de afvoer, Let op meng dit niet van te voren en kijk voor uw ogen en uw omgeving, het gaat bruisen.
 4. Na 15 minuten 1 a 2 liter net gekookt water door de afvoer.

Heeft bovenstaand proces enigszins geholpen? Herhaal dit proces indien nodig nogmaals. U kunt deze werkwijze ook inzetten met een andere methode.

MMA Loodgieter Hoofddorp tip, bij een verstopping in uw afvoer kunt u ook gebruik maken van een rioolveer. Een rioolveer is een lange harde, doch soepele, veer met een hendel om de veer te laten draaien. Deze methode werkt bij een verstopping in de afvoer en geeft een goed resultaat bij een verstopt doucheputje. Volg hier het stappenplan:

 1. Haal uw sifon los en zorg voor werkruimte.
 2. Stop de rioolveer zo ver mogelijk uw leiding in.
 3. Draai de rioolveer aan de hendel, de veer zal draaiende bewegingen maken in de leiding en vuil los-slaan.
 4. Begin nu met de veer uit de afvoer te trekken, ongeveer een meter, en stop de veer weer terug, herhaal dit proces om zoveel mogelijk vuil los te maken.
 5. Start de methode van de natuurlijke ontstopper.

Is de verstopping opgelost? Gefeliciteerd.

Voor een optimaal resultaat raad MMA Loodgieter Hoofddorp u aan ook de methode van de rubberen plopper/ontstopper te gebruiken. Deze methode kunt u ook toepassen op een verstopte wc en iedere verstopping in de afvoer. U heeft hiervoor nodig een plopper, een natte doek, een beetje water en uithoudingsvermogen.

 1. Zorg ervoor dat de sifon weer is bevestigd.
 2. Is er een ontluchting die met de afvoer in verbinding staat, bijvoorbeeld die van de wasmachine of de vaatwasser? Stop hier de natte doek in.
 3. Vul de leiding en wasbak met water.
 4. Plaats de plopper, de rubberen rand moet onder water staan en goed afsluiten.
 5. Duw de plopper rustig naar beneden, trek hem met kracht naar boven.
 6. Herhaal punt 5 een aantal maal. Loopt de afvoer door dan kunt u het proces van het natuurlijke ontstoppingsmiddel extra toepassen voor een beter resultaat.
 7. Loopt het water nog niet weg? Herhaal punt 5 herhaaldelijk. Eventueel kunt u de methode van de rioolveer toepassen wanneer het water is weggelopen.
 8. Heeft dit allemaal geen effect gehad schakel dan ontstoppingsbedrijf MMA Loodgieter in.